Z AVTOBIOGRAFIJO ALME M. KARLIN NA DUNAJSKI KNJIŽNI SEJEM 2018/DIE AUTOBIOGRAPHIE "EIN MENSCH WIRD" VON ALMA M. KARLIN AUF BUCHWIEN 2018


KAJ DOLGČAS TO POLETJE? Slovenska študijska knjižnica v Celovcu je pripravila bogat, radoveden in pester izbor del svetovne popotnice in pisateljice Alme M. Karlin in del o življenju in literarnem ustvarjanju te izjemne in nenavadne osebnosti. Vabljeni k branju!


Po zaslugi angažirane urednice in lektorice Julie Baudis, ki je pri berlinski založbi Aviva pomagala pri izdaji Almine avtobiografije "Ein Mensch wird", je Alma na nemškem tržišču dobesedno vzcvetela ...


Noč knjige v Lepeni/Die Nacht des Buches in Leppen mit Alma M. Karlin

 
 
Noč knjige v Lepeni/Die Nacht des Buches in Leppen 20.04.2018
Jerneja Jezernik - Alma M. Karlin
Tercet/Terzett Lepena

 


V NOČ KNJIGE Z ALMO KARLIN TUDI V LEPENO/LEPPEN NA AVSTRIJSKEM KOROŠKEM

 

 

 

 

Pravijo, da so noči zdaj še posebno čarobne. In na eno od takih, čarobnih seveda, nas s svetovno popotnico in pisateljico Almo M. Karlin vabijo prireditelji Noči knjige v Lepeno/Leppen na avstrijskem Koroškem, v kraj "Angela pozabe" Maje Haderlap in drugih literarnih ustvarjalcev iz teh krajev: Valentina Polanška,  Janka Messnerja, Tončija Haderlapa in tudi drugih.

 

 


AVTOBIOGRAFIJA „EIN MENSCH WIRD“ ALME M. KARLIN NA LEIPZIŠKEM KNJIŽNEM SEJMU 2018 Ko sta založnica AvivE Britta Jürgs in urednica knjige Jerneja Jezernik združili moči za Almo


Po 87 letih prvič izšla Almina avtobiografija

SAJ NI RES, PA JE:

Po 87 letih od nastanka v nemškem izvirniku je 12. marca izšla Almina avtobiografija "EIN MENSCH WIRD" von Alma M. Karlin (1889-1950)

Založba Aviva, Berlin.
Spremna beseda, urednica in izdajateljica: Jerneja Jezernik

 

Zagotovo je minilo že več kot desetletje, odkar sem v Rokopisnem oddelku NUK v Ljubljani na roke prepisala Almino avtobiografijo v nemškem izvirniku ("Ein Mensch wird"). In upala, da se bo z njo kdaj kaj zgodilo ...

 

In se je. Ko se združijo prave sinergije, zadeva steče. Ko je na srečanju založnikov v Berlinu besedilo v svoje roke vzela izkušena urednica in založnica Britta Juergs, se je - tudi s pomočjo podpore JAK in založbe Sanje - zgodil založniški čudež. Berlinska založba Aviva bo sredi marca prvič objavila Almino avtobiografijo v nemškem izvirniku "Ein Mensch wird". Alma, ki ji tega besedila nikoli ni uspelo objaviti, bi se ob tem verjetno le narahlo in zadovoljno nasmejala in pisala naprej. Nove zgodbe, za nove bralce.

 

Vesela sem, da sem v tem projektu izdajateljica knjige in da sem za ta poseben dogodek lahko napisala spremno besedo za Almino avtobiografijo.

 

Na Leipziškem knjižnem sejmu in v mestu Leipzig bodo marca 2018 tri predstavitve Almine avtobiografije. Sodelujejo: urednica in založnica Britta Jürgs, Amalija Maček in Jerneja Jezernik.

 

Sem že prav radovedna, kakšni bodo prvi odzivi v mestu, kjer je deloval tudi Almin najljubši založnik Max Möhring ...


Z ALMO IN MILANOM DEKLEVO V CELOVCU

Z Almo in Milanom za osmi marec 2018 v Celovcu

MILAN DEKLEVA OB ROMANU O ALMI V KNJIGARNI HAČEK V CELOVCU OB DNEVU ŽENA:

"NAJ BO TO TISOČLETJE TISOČLETJE ŽENSK!"

 

Ob dnevu žena sva pod okriljem Slovenske prosvetne zveze z Milanom Deklevo, ki je napisal sijajen roman o Almi M. Karlin z naslovom "Telo iz črk" (pri založbi Drava je izšel tudi nemški prevod "Die Weltbürgerin"), zelo radovedni publiki predstavila življenje in delo te svetovne popotnice in pisateljice, ki je mnogim v navdih tako v umetnosti kot tudi v življenju.